PROGRAMES

Migdia a COPE Catalunya i Andorra

Programa del 04 de gener del 2022.

00:00

Migdia a COPE Catalunya i Andorra

Redacción digital

Madrid - Publicado el - Actualizado

2 min lectura

Avui hem tractat els següents temes:

-La previsió d'ocupació durant les rebaixes augmenta un 9,6%

Torna l'època de contractacions amb la campanya de Nadal i la de rebaixes. S'esperen unes bones xifres i es calcula un 9,6% més de llocs de treball respecte a l'any passat a Catalunya. En aquests moments, sortir al carrer, trobar centenars de persones i aglomerar-se, és una de les opcions que aconsellen evitar a causa de la sisena onada de la covid-19. Així i tot, actualment l'afluència a centres comercials recupera lentament les xifres anteriors al 2020. Parlarem d'aquesta notícia amb el director d'Adecco a Barcelona, Jordi Sardanés.

-Apple ja val tres bilions de dòlars: dues vegades el PIB d'Espanya i Portugal junts

Tots els dimarts Eduard Porta, expert en comunicació i tecnologia mòbil, ens explica les novetats tecnològiques de la setmana a Migdia a COPE Catalunya i Andorra. (àudio).

-Com gestionaran les farmàcies els tests positius per Covid?

Les persones que donin positiu en un test d'antígens que s'hagin fet a casa (autodiagnòstic) podran notificar-ho per telèfon a la farmàcia, que activarà el circuit.

Així, la farmàcia farà constar el resultat positiu de la covid-19 a la història clínica i això permetrà notificar els contactes estrets i tramitar la baixa laboral. La directora del Servei Català de la Salut, Gemma Craywinckel, ha anunciat la mesura per les altes incidències de casos de la sisena onada i ha remarcat que es posa en marxa amb caràcter temporal i complementari a les altres vies. D'entrada, la notificació es podrà fer a unes 1.300 farmàcies (la meitat de les oficines de Catalunya). Aquesta via està pensada per a persones asimptomàtiques o amb símptomes lleus.

Craywinckel ha emmarcat aquesta mesura en un context en què les incidències de covid-19 són molt elevades i de pujada encara de contagis, així com d'ingressos als hospitals. L'objectiu, ha dit, és: "Facilitar que els pacients que realment ens necessiten puguin arribar amb més facilitat al sistema i que les persones amb una base asimptomàtica o símptomes molt lleus no hagin d'arribar-hi si no és necessari".

-Les dones que cada dia fan una cabussada a la Mediterrània

Una població com Blanes, que compta amb una tradició marinera tan arrelada, no és estrany que tingui associada entre els seus ritus i costums la Mar Mediterrània que voreja el seu litoral.

Un d’ells, que també es practica en bona part de les poblacions que toquen mars i oceans, és celebrar l’arribada del nou any amb una bona capbussada.

Així ho han entès un grup de #donesvalentes que aquest passat dissabte, coincidint amb el primer dia del recent estrenat 2022 ho han celebrat banyant-se a la platja de Blanes.

Ho han fet precisament en un dels seus indrets més emblemàtics: la platja que voreja el conjunt rocós de Sa Palomera, que marca l’inici de la Costa Brava per la tipologia d’aquests rocalls.