ACTUALITAT

Prohibir fumar a les noves generacions?

A Nova Zelanda es prohibirà fumar a totes les generacions futures

00:00

Prohibir fumar a les noves generacions?

Redacción digital

Madrid - Publicado el - Actualizado

1 min lectura

, de fet la gent que hagi nascut després del 2008 no podrà comprar cigarretes o productes relacionats mai més en el país. Parlem amb e

Em sorprèn bastant aquesta notícia, una cosa és que es prohibeixi el tabac en general a Nova Zelanda com una llei seca per tots, però predeterminar a partir d'una data de naixement i obligar les persones a no fer una cosa em sembla molt típic d'aquesta cultura generalitzada de totalitarisme perquè una de les característiques que té és predeterminar les persones a tenir certs comportaments.

A mi aquesta mena de fórmules és el que em resulta cada cop més preocupant perquè s'estan estenent moltíssima en la nostra cultura. És veritat, fumar és perjudicial per a la salut i té costos per les persones i per la sanitat, però també hi ha una gran quantitat d'elements de la nostra societat que també són perjudicials i es detecta més flexibilitat.

Incrementar la informació i educació a les escoles sobre els riscos i els perills que comporta el tabac, això sí que seria legítim. Si ho volen fer més dràstic, que sigui una prohibició generalitzada però no predeterminada.