salut

Consells per "l´operació tornada" al gimnàs

Una de cada vuit persones que s'apunta a un gimnàs ho deixa.

00:00

Clara Bergé, fisioterapeuta i vocal del Col·legi de Fisioterapeutes, explica a La Linterna a COPE Catalunya les claus per no defallir.

Redacción COPE Cataluña

Barcelona - Publicado el - Actualizado

2 min lectura

Amb el final de les vacances per a una gran part de la població, també arriba el moment de plantejar-se canvis d’hàbits i tornar a les rutines habituals. Un clàssic del final de l’estiu és fer plans per apuntar-se al gimnàs o reprendre activitats esportives després del descans estiuenc.

Per facilitar aquest procés, el Col·legi de Fisioterapeutes ha elaborat un videoconsell amb els elements clau a considerar quan es torna a fer exercici després d’una pausa prolongada. El primer d’aquests consells subratlla que la pràctica d’exercici físic és una manera excel·lent de mantenir la salut, però que sempre cal actuar amb prudència.

Com apunta Clara Bergé, fisioterapeuta i vocal del Col·legi de Fisioterapeutes, “hi ha moltes formes de mantenir-se en forma i saludables. No obstant, és essencial triar l’opció més adequada segons les característiques personals, preferències i estat de salut de cada persona”.

La fisioteràpia com a eina per valorar l’estat de salut

Sempre que vulguem iniciar-nos o reprendre la pràctica d’exercici, és recomanable buscar consell professional. Això és especialment important si tenim un historial mèdic de patologia, cirurgia o una condició de salut especial, ja que en aquests casos, l’avaluació hauria de ser realitzada per una o un fisioterapeuta.

Des de la fisioteràpia, es pot realitzar una valoració dels nivells d’activitat física i de les capacitats funcionals, incloent-hi proves per avaluar l’estat dels músculs i les articulacions. Amb aquesta informació, es pot oferir una orientació sobre l’activitat esportiva, entrenament o la disciplina més adequada a cada persona. A més, es determinarà si les condicions són òptimes per començar o si cal fer un tractament previ.

Un cop fet aquest estudi previ, tindrem les pautes adequades per començar sense riscos. Només caldrà una bona dosi de motivació i ser conscients que els inicis sempre són més exigents. Des del Col·legi de Fisioterapeutes s’aconsella ser realista, establint objectius a curt termini que siguin assolibles per mantenir la constància. 

Val la pena començar de forma progressiva amb les activitats més adequades i seguir una programació que permeti avançar i complir, mes a mes, els objectius establerts.

Segons Clara Bergé, “un cop ens iniciem en la pràctica d’exercici o activitat esportiva, és important escoltar el cos per evitar sobrecàrregues. Si apareixen dolors inesperats o males sensacions, cal consultar a un professional de la salut per determinar si cal aturar l’activitat i, en tot cas, buscar solucions per evitar que el problema s’agreugi”.

Escucha en directo

En Directo COPE BARCELONA

COPE BARCELONA

Herrera en COPE

Herrera en COPE

Con Carlos Herrera

Lunes a viernes de 06:00h a 13:00h

Programas

Último boletín

12:00H | 15 ENE 2025 | BOLETÍN