SOCIEDAD

Un 30% de les persones acompanyades per Càritas en 2022 es trobava en situació irregular

L'any 2022, el 32% de les persones acompanyades per Càritas a través dels seus programes i recursos es trobaven en situació administrativa irregular.

00:00

Un 30% de les persones acompanyades per Càritas en 2022 es trobava en situació irregular

Redacción COPE Cataluña

Barcelona - Publicado el - Actualizado

1 min lectura

Les persones estrangeres en situació irregular sofreixen majors vulneracions de drets, la qual cosa provoca que l'exclusió social els afecti tres vegades més que a la població espanyola.

Mentre que en la població espanyola la incidència de l'exclusió social és del 26%, per a les persones d'origen extracomunitari s'eleva al 68%, i fins i tot fins al 81% per a les persones en situació administrativa irregular, és a dir, una incidència tres vegades major. La irregularitat és la causa determinant de la incidència més gran de la pobresa i l'exclusió.

Salvador Busquets, director de Càritas diocesana de Barcelona, explica quins són els principals objectius de la jornada; "la integració de les persones en risc d'exclusió social i l'aprofitament de talent".

I és que, el 2022, el 32% de les persones acompanyades per Càritas a través dels seus programes i recursos es trobaven en situació administrativa irregular. En números absoluts són 500.000 persones, un 43% més que el 2019.

Busquets, tot i ser conscient de “les traves que presenta la llei d'estrangeria”, manifesta que “ara és el moment per obrir camí a aquestes persones i que puguin treballar”. Així doncs, demana a les administracions agilitat i comprensió:

El 28% de les persones en situació administrativa irregular viu en llars amb totes les persones actives desocupades. En el cas de ser les sustentadores principals de la llar, el 23% té una ocupació sense contracte legal i sense cotitzar a la Seguretat Social. A més, cal remarcar que, el període mitjà d'acompanyament que necessiten aquestes persones, oscil·la entre 1 i 2 anys.

Herrera en COPE

Herrera en COPE

Con Carlos Herrera

Lunes a viernes de 06:00h a 13:00h

Programas

Último boletín

05:00H | 24 OCT 2024 | BOLETÍN