8-7-20

Segons Barcelona Comerç: "El comerç local ha fet un salt qualitatiu gràcies al confinament"

Prosper Puig tambè ha reivindicat la feina social que tots el botiguers han fet abans, durant i desprès del confinament

00:00

Segons Barcelona Comerç: "El comerç local ha fet un salt qualitatiu gràcies al confinament"

Redacción digital

Madrid - Publicado el - Actualizado

2 min lectura

El comerç minorista es torna a recuperar a Europa després de dos mesos de caigudes consecutives a causa de la crisi del Covid-19. Al maig, el volum de negoci generat pel comerç al detall va créixer un 16,4% a la Unió Europea (UE), i un 17,8% a la zona euro, segons les dades publicades per Eurostat . Els països de la UE que han registrat majors increments al maig en el volum de negoci generat pel comerç minorista són Luxemburg (28,6%), França (25,6%) i Àustria (23,3%). Espanya concretament, ha anotat un increment superior a la mitjana de la UE, del 18%.

EL SECTOR DE ROBA I CALÇAT FUNCIONA

Avui a la Linterna a Cope Catalunya i Andorra, el vicepresident de la Fundació Barcelona Comerç, Prosper Puig, ha posat entre parentesis totes aquestes xifres. Prosper Puig ha dit que: “ Aquestes xifres són d'abril i maig. A l'abril estava tot tancat i al maig, amb algunes botigues obertes, ja javía d'anar bé per força”. Pel representant del petit comerç de Barcelona: “Nosaltres hem obert les botigues i si parlem de roba i calçat, han estat dos sectors que han funcionat bé per l'acumulació d'estock que ha anat directament a les rebaixes”.

EL COMERÇ DE PROXIMITAT HA GUANYAT EN CONFIANÇA DEL CLIENTS

Per Puig: “La gent ha comprat a qui li donava confiança que era el comerç de proximitat. L'esforç que ha fet el comerç que ha mantingut obert ha estat premait ara pels ciutadans” . Prosper Puig tambè ha reivindicat la feina social que tots el botiguers han fet abans, durant i desprès del confinament. Pel que fa a la venda online, el vicepresident de Barcelona comerç diu que: “ S'ha avançat moltíssim gràcies a aquests tres mesos de confinament i el comerç de proximitat ha fet un salt qualitatiu molt important”.

Programas

Último boletín

09:00H | 12 OCT 2024 | BOLETÍN