El banc de llet materna de Catalunya tornarà a recollir llet de les mares donants a partir de l'onze de maig

Des del banc de llet de materna de Catalunya estan activant una acció nova perquè es puguin sumar donants des de el seu municipi

El banc de llet materna de Catalunya tornarà a recollir llet de les mares donants a partir de l'onze de maig

Redacción digital

Madrid - Publicado el - Actualizado

2 min lectura

Avui volem compartir una gran notícia, el banc de llet materna de Catalunya tornarà a recollir llet de les mares donants a partir de l'onze de maig quan va esclatar la crisi del coronavirus es va aturar la recollida per precaució i ara tornaran amb un seguiment de mesures importants i avui ens explica el procés en el programa la responsable del banc de llet materna de Catalunya, la Vanessa Pleguezuelos:"És molt segur i estem ara mateix trucant a les dones donants actives (les que estaven abans de l'estat d'alarma) que ja eren donants habituals i recollim les donacions a casa seva perquè comencin extreure la llet i guardar-la a casa seva perquè si el maig podem passar a recollir-la".

¿Quines són aquestes mesures addicionals que els comuniqueu a les mares donants? Vanessa Pleguezuelos:"Estem informant les mares que a més a més de les mesures que tenien abans s'havien de rentar molt bé les mans que guardessin bé la donació en el seu congelador amb una bossa i fer el posterior rentat i esterilització del seu tirallet i ara a més a més durant tot el procés un cop es renten les mans s'han de posar més careta fins que ha acabat tot el procés inclús esterilització i també recipients un cop s'han omplert amb la donació abans de guardar-lo a dins de la bossa al congelador s'han de netejar amb alcohol de 70 graus,han de deixar que s'assequin i després col·locar l'etiqueta pertinent amb la informació".

Anualment hi ha unes sis-centes donants actives i mensualment són al voltant de seixanta són noves. En el període de confinament s'ha reduït el nombre de donants i només ha donat una dona. Des del banc de llet de materna de Catalunya estan activant una acció nova perquè es puguin sumar donants des de el seu municipi i que començarà a partir de la setmana que ve. S'aprofitaran campanyes d'extracció de sang per realitzar a les noves donants una extracció de sang de tres tubs i després l'entrevista telefònica que es fa normalment els hospitals . Un cop la mare ha fet l'extracció a casa ha de trucar al telèfon d'atenció de la donant del banc de llet al 93 557 35 6 6 o bé al correu bancdellet@bst.cat.