CURIOSITATS

D'on venen les nadales?

El divulgador científic Alfred López ens explica l'origen.

00:00

D'on venen les nadales?

Redacción digital

Madrid - Publicado el - Actualizado

2 min lectura

Cada dilluns a Migdia a COPE Catalunya i Andorra, Alfred López, divulgador científic i autor de la saga de llibres sobre curiositats "Ya está el listo que todo lo sabe" entre altres, ens fa una mica més savis en donar resposta a aquestes preguntes, enigmes o orígens etimològics de les paraules que utilitzem.

Alfred és una d'aquestes persones curioses que ha dedicat gairebé tota la seva vida a buscar resposta a les incògnites que s'anava plantejant. Algunes per un camí fàcil i altres no tant però totes han obtingut una resposta satisfactòria, interessant i curiosa que ha anat plasmant en tots i cadascun dels seus llibres.

Aquestes són les curiositats escollides per avui:

-D'on venen les nadales?

El seu origen no té res a veure amb el Nadal sinó que eren alegres cançonetes que es cantaven en l'Edat mitjana en les viles i les lletres de les quals explicaven els esdeveniments que havien tingut lloc en aquestes poblacions al llarg de l'any: amors i desamors, defuncions i tot allò que era d'interès del poble (per cridar-ho d'alguna manera, eren els noticiaris rurals de l'època).

I va anar precisament en ser cantats pels habitants de les viles d'on rep el seu nom de nadales.

-D'on ve l'arbre de Nadal?

Va ser a partir de 1840, quan la Reina Victòria del Regne Unit va contreure matrimoni amb el príncep alemany Alberto de Saxònia, qui va portar fins a Anglaterra el costum d'adornar un arbre.

-On es van encendre les primeres bombetes de Nadal?

Va ser el soci d'Edison, Edward Johnson, qui el 22 de desembre de 1882 va decidir il·luminar amb llums incandescents, que tenia en el magatzem de l'empresa, l'arbre de Nadal que havia col·locat en el saló de la seva casa de Nova York, substituint les espelmes que fins llavors es col·locaven per 80 petites bombetes, de la grandària d'una nou i que havien estat pintades de vermell, blanc i blau, iniciant-se d'aquesta manera una altra de les tradicions nadalenques més populars.

Herrera en COPE

Herrera en COPE

Con Carlos Herrera

Lunes a viernes de 06:00h a 13:00h

Programas

Último boletín

18:00H | 23 OCT 2024 | BOLETÍN